Olcsó, könnyen elkészíthető és bevállt receptek! És sok más is!

Főzzünk együtt finomat! Folyamatosan bővül a weboldal!

Gyümölcs leves

 

 

Hozzávalók:

szilva, meggy, barack, körte, alma

fahéj

szegfűszeg

vaníliás cukor

2 cs. puncsos pudingpor

 

Elkészítés:

A gyümölcsöket megmosom, esetleg kimagozom. Vizet öntök rá és felteszem főni.

Fűszerezek ízlés szerint, felforralom, majd leveszem takarékra míg megfő, amikor kész , újra felforralo, és sűrítem.

 

Sűrítés:

Kevés tejbe két csomag puncsos pudingport és a cukrot elkeverem, csomómentesre, majd a forró levest besűrítem vele, kicsit hagyom rotyogni és kész is.

 

 

 

Bab leves

 

 

Hozzávalók:

1 hagyma

füstölt húsos szalonna (bacon)

1 gerezd fokhagyma

1 ek. liszt

2 (400ml-es) konzerv bab, leszűrve és átmosva

1 ek. pirospaprika

2 szál sárgarépa

1 kis zellergumó

1 babérlevél

olaj

egész bors

 

Elkészítés:

A  szalonnát hosszú csíkokra vágom, majd kis olajban az aprított hagymával és zúzott fokhagymával 1-2 percig megdinsztelem.

Hozzáadom a paprikát  és a lisztet, 1 percig kevergetem, majd hozzáadom a babot, borsot és a babérlevelet. Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, felforralom.

Közben a zöldségeket megpucolom és darabolom. Hozzáadom a forró leveshez, 1-2 percig tovább forralom, majd alacsony lángon készre főzöm.

 

 

 

Lencseleves

 

 

Hozzávalók:

20 dkg lencse

2 ek. liszt

2 dl tejföl

2 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

pirospaprika

babérlevél

 

Elkészítés:

A lencsét előző este beáztatom, majd másnap  hideg vízben az egészben hagyott  hagymákkal felteszem főni, sóval és babérlevéllel. A lisztből és a tejfölből készítek habarást, amit zúzott fokhagymával, őrölt borssal és pirospaprikával ízesítek. Amikor a lencse megpuhult, ezzel sűrítem be a levest, majd felforralom és készre főzöm

 

 

 

Tejfölös gombaleves

 

Hozzávalók:

20 dkg gomba

1 kis fej vöröshagyma

1 ek Vegeta

1 teáskanál

pirospaprika2

 csapott ek. liszt

2 ek. olaj, bors

1 dl tejföl

A galuskához:

1 tojás

2 ek liszt

 

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát olajon üvegesre pirítom, majd a tőzről lehúzva hozzákeverem a pirospaprikát. Hozzáadom a gombaszeleteket, rászórom a Vegetát és lefedve addig párolom, míg a saját levét elfővi. Ezután megborsozom, majd vízzel felöntöm. Néhány percig főzöm így, közben a hozzávalókat összekeverve elkészítem a galuskát és a levesbe szaggatom. Végül a lisztes tejföllel behabarom a levest. Folyamatosan kevergetve összefőzöm, és petrezselyemzölddel megszórva tálalom.

 

 

 

Borsóleves grízgaluskával

 

 

Hozzávalók:

30 dkg borsó

3-5 szál sárgarépa

1-2 szál fehérrépa

1 fej hagyma

20 dkg hús

20-25 szem egészbors

ételízesítő

petrezselyem

olaj

liszt

 

Elkészítés:

Az apró kockákra vágott hagymát megfuttatom az olajon, ha üveges meghintem egy kevés liszttel és zsemle színüre pirítom, felöntöm tetszés szerint vízzel, majd beleteszem a szintén kockákra vágott húst, ízesítem egészborssal, ételízesítővel, petrezselyemmel. Beleteszem a megpucolt, karikázott sárgarépát, fehérrépát és a borsót, felforralom, majd kis lángra véve készre főzöm. Ha kell, még ízesítem. Majd beleszaggatom a grízgaluskát.

 

 

 

Grízgaluska

 

 

Hozzávalók:

1 tojás

gríz

apróra vágott petrezselyem

őrölt bors    

 

Elkészítés:

A tojást sóval, apróra vágott petrezselyemmel, őrölt borssal felverem, annyi grízt(búzadara) adok hozzá amíg össze nem áll, de ne legyen se túl kemény, se túl híg és a már lekapcsolt, de még forró levesbe szaggatom, hidegvízbe mártott kiskanállal.

 

 

 

 Tyúkhús leves

 

 

Hozzávalók:

1 kg bontott tyúk+belsőségei

4-5 szál sárgarépa

3-4 szál fehérrépa

1 fej hagyma

1 fej karalábé

1 nagy fej krumpli

1 sárga paprika

ételízesítő

 

Elkészítés:

Megmosom a tyúkot alaposan, egy mély fazékba pakolom, erre a megpucolt zöldségeket és felöntöm vízzel. Felteszem főni nagy lángon, ha kidobta a habját takrékra veszem a tüzet és ételízesítőt szórok rá, így főzöm teljesen készre. Ha kész a leves kiszedem belőle a zöldségeket és a húst a levét pedig leszűröm a hús habja miatt, cérnametéltet főzök hozzá.

 

 

 

Karfiol leves

 

 

Hozzávalók:

1 kissebb fej karfiol

3-4 szál sárgarépa

olaj

liszt

őrölt bors

petrezselyemzöld

 

Elkészítés:

A karfiolt kissebb rózsákra szedem, a sárgarépát megpucolom, felkarikázom. Ha ezzel készen vagyok az olajat megmelegítem szórok rá 1 ek. lisztet és rántást készítek belőle, ha zsemle színe van felöntöm vízzel ízesítem ételízesítővel, petrezselyemmel és borssal, majd beletszem a zöldségeket és először nagy lángon,majd ha felforrt takarékon főzöm készre.

 

 

 

Francia hagymaleves

 

 

Hozzávalók:

60-80 dkg hagyma

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

őrölt bors

2 ek. liszt

5 dkg vaj

1 l húsleves

20 dkg reszelt sajt

20-30 dkg prított zsemlekocka

 

Elkészítés:

A hagymát vékony csíkokra vagy kis kockákra vágom, a vajat megolvasztom, rádobom a hagymát és közepes lángon üvegesre prítom, ez kb. fél óra. Ha ez kész rászórom a lisztet, ezzel is prítom egy kicsit, majd hozzá öntöm a levest, felforralom majd további fél órát lassú tűzön főzöm. A levest leturmixolom majd megszórom borssal és a zúzott fokhagymával felforralom és kész. Reszelt sajttal és zsemlekockával tálalom.

 

 

 

Tejszínes zöldségleves

 

 

Hozzávalók:

20 dkg borsó

20 dkg sárgarépa

20 dkg zöldbab

20 dkg krumpli

2 dl tejszín

ételízesítő

10-20 dkg csirkemell

kevés őrölt bors

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 2
Tegnapi: 6
Heti: 38
Havi: 32
Össz.: 54 036

Látogatottság növelés
Oldal: Levesek
Olcsó, könnyen elkészíthető és bevállt receptek! És sok más is! - © 2008 - 2024 - mitegyunk.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat