Olcsó, könnyen elkészíthető és bevállt receptek! És sok más is!

Főzzünk együtt finomat! Folyamatosan bővül a weboldal!

 

 Tejszínes, baconős tészta

Hozzávalók:

20-25 dkg bacon

2 dl tejszín

majoranna

15-20 dkg reszelt sajt

tészta

Elkészítés:

A bacont kis kockákra vágom, majd kissé zsírjára sütöm, megszórom majorannával, pici sóval, majd ráöntöm a tejszínt és összeforralom. Közben a tésztát kifőzöm, leszűröm és még melegen ráöntöm a tejszínes bacőnt, erre a sajtot végül jól összekeverem.

 

 

Grízes tészta

 

Hozzávalók:

tészta

gríz

olaj

lekvár

Elkészítés:

A tésztát megfőzöm, leszűröm hideg vízzel leöblítem. Kevés olajat melegítek ebben pirítom meg a grízt. Ha aranybarna színűre pirult annyi vizet öntök hozzá amiben a gríz meg tud főni, közben állandóan kevergetem. Akkor jó, ha szétesik az egész. Összekeverem a tésztával lekvárral tálalom. 

 

Diós, mákos tészta

Hozzávalók:

tészta

porcukor

dió vagy mák

Elkészítés:

A tésztát kifőzöm, leszűröm és leöblítem hideg vízzel. Akár diósat, akár mákosat készítünk mindkettővel csak annyi a dolgunk, hogy a ledarált diót, mákot porcukorral összekeverjük és ráöntjük a tésztára, azzal is összeforgatjuk és már tálalható is.

 

Káposztás nyögő

 

Hozzávalók:

60-80 dkg nokedli

30-40 dkg káposzta

olaj

őrölt bors

Elkészítés:

Nokedlit készítünk, a káposztát apró darabokra vágjuk és olajon megdinszteljük, közben sózzuk, borsozzuk ha kész a nokedlival összekeverjük.

 

Káposztás tészta

Hozzávalók:

fél kg káposzta

tészta

olaj

cukor

őrölt bors

Elkészítés:

A káposztát apró darabokra, csíkokra vágom sózom és egy fél órát állni hagyom. Ha levet eresztett kinyomkodom és rádobom a meleg olajra megszórom cukorral, így előbb is barnul és gyakori kevergetés mellett, közepes lángon aranybarnára pirítom. Közben kifőzöm a tésztát, leszűröm, leöblítem hideg vízzel. Ha a káposzta eléggé megbarnult lehúzom a tűzről és összekeverem a tésztával. Porcukorral tálalom.

 

Krumplis tészta

Hozzávalók:

30-40 dkg krumpli

1 fej hagyma

pirospaprika

ételízesítő

olaj

tészta

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát megdinsztelem az olajon felöntöm vízzel ízesítem pirospaprikával, ételízesítővel és beleteszem a megpucolt, felkockázott krumplit és készre főzöm. Míg fő a krumpli kifőzöm a tésztát. Ha minden kész összekeverm. Még finomabbá tehetjük az ételt, ha dobunk bele kolbászt, füstölt szalonnát vagy paprikát paradicsomot és ezzel főzzük.

 

 



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 2
Heti: 12
Havi: 88
Össz.: 54 684

Látogatottság növelés
Oldal: Tésztás ételek
Olcsó, könnyen elkészíthető és bevállt receptek! És sok más is! - © 2008 - 2024 - mitegyunk.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »