Olcsó, könnyen elkészíthető és bevállt receptek! És sok más is!

Főzzünk együtt finomat! Folyamatosan bővül a weboldal!

Bakonyi sertéscsíkok

 

 

Hozzávalók:

6 szelet karaj

3 evőkanál paradicsompüré

1 zöldpaprika

1 evőkanál pirospaprika

2 dl tejföl

1 közepes fej hagyma

 

Elkészítés:

Csíkokra vágom a húst és megpirítom az olajon megdinsztelt hagymán. Nagy kockára vágom a gombát és amikor majdnem puha a hús, belerakom a zöldpaprikával együtt. Megszórom pirospaprikával, ha minden megpuhult, a tejfölt a paradicsompürével és egy evőkanál liszttel elkeverek, majd ráöntöm a húsos gombára. Összeforralom, tésztával vagy nokedlivel tálalom.

 

 

 

Borsos tokány

 

 

Hozzávalók:

30-40 dkg hús

15 dkg gomba

2 dl tejszín

2 kk. őrölt bors

olaj

ételízesítő

1-2 ek. liszt

 

Elkészítés:

A húst vékony csíkokra vágom, majd megpirítom az olajon, hozzáöntöm a szeletelt gombát és átforgatom vele. Vizet öntök alá és ízesítem borssal, ételízesítővel. Ha a hús puha a tejszínt elkeverem a liszttel  húshoz öntöm, felforralom és kész. Tésztát főzök hozzá.

 

 

 

Sajtos-tejfölös karaj

 

 

Hozzávalók:

4 szelet karaj

2 kis tejföl

20 dkg sajt

zsemlemorzsa

vaj

 

Elkészítés:

A karajt kiklopfolom és megsózom. A hússzeleteket az olvasztott vajban kisütöm, kicsit megpiríthatjuk. A kisült hússzeleteket zsemlemorzsába forgatom, hőálló tálba helyezem. Tejföllel elfedem, majd reszelt sajttal megszórom. Előmelegített sütőben kb. 20 percet sütöm. Párolt rizzsel tálalom.

 

 

 

Paradicsomos húsgombóc

 

 

Hozzávalók:

fél kg darált hús

20 dkg rizs

2 egész tojás

bors

kevés pirospaprika

1 l paradicsomszósz

cukor

 

Elkészítés:

A húst, tojást, borsot, sót, rizst, pirospaprikát összekeverem. A paradicsomszószhoz öntök egy kis vizez, ízesítem cukorral és őrölt borssal ebbe teszem a gombócokat és így főzöm  készre. Főtt krumplival tálalom.

 

 

 

Fűszeres pácolt hús

 

 

Hozzávalók:

8 szelet karaj

4 tojás

1 kk. pirospaprika

1 kk. őrölt bors

1 kk. őrölt kömény

ételízesítő

1 ek. mustár

1 ek. ketchup

2 ek. liszt

olaj

2 csipet majoranna

1 gerezd zúzott fokhagyma

 

Elkészítés:

 Először a száraz fűszereket keverem össze a liszttel, utána fokozatosan keverem hozzá a többi alapanyagot, hogy ne legyen csomós. Amikor simára kevertem a fűszeres pácot, belemártogatom a kiklopfolt hússzeleteket, és beteszem a hűtőbe, majd másnap kisütöm bő, forró olajban vagy zsírban.

 

 

 

Székelykáposzta

 

 

Hozzávalók:

1 kg savanyú káposzta

60-80 dkg hús

olaj

1 nagy fej hagyma

pirospaprika

1-2 dl tejföl

bors

ételízesítő

 

Elkészítés:

A savanyú káposztát legalább 2 órát áztassuk ki. Pörköltöt készítek, de csak félig főzöm meg a húst. A káposztát kinyomkodom a húshoz öntöm, ha kevés a lé rajta öntök hozzá egy kevés vizet. Ha a káposzta megpuhult a tejfölt is belekeverem, hagyom egyet rottyanni és kész.

 

 

 

Hússzeletek krumplis bundában

 

 

Hozzávalók:

12 szelet vékonyra klopfolt hús (bármi lehet, de legjobb a karaj)

6-7 darab közepes burgonya

1 fej vöröshagyma

2 tojás

tejföl

1 púpozott evőkanál liszt

bors

olaj

 

Elkészítés:

 A burgonyát kis lyukú reszelőn lereszelem, a hagymát nagyon apróra összevágom, ezeknek a levét kinyomkodom, majd egy tálban összekeverem, hozzáadom a tojást, a lisztet, sót, borsot, tejfölt ízlés szerint. Ez lesz a hús bundája. Ebbe fog jól beleforgatni a húsokat, majd forró serpenyőben aranybarnára sütöm. Bármiféle friss zöldséggel vagy salátákkal fogyasztható.

 

 

 

Sajtos göngyölthús

Hozzávalók:

10-12 szelet karaj

15-20 dkg reszelt sajt

12 szelet szalámi (füstölt párizsi)

liszt, tojás, zsemlemorzsa a panírozáshoz

olaj a sütéshez

 

Elkészítés:

A húsokat kikloffolom majd enyhén besózom. Állni hagyom egy kicsit a húsokat. Veszek egy szelet húst ,teszek rá egy szelet szalámit, majd sajtot és felgöngyölöm, a 2 végét bedugdosom. Ezt csinálom minden szelet hússal, aztán bepanírozom és végül bő, forró olajban kisütöm.

 

 

 

Pusztaszelet

 

 

Hozzávalók:

4-6 szelet karaj

2 tojás

1 fej vöröshagyma

3-4 burgonya

1 fej+ 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)

tejföl



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 6
Tegnapi: 23
Heti: 36
Havi: 30
Össz.: 54 034

Látogatottság növelés
Oldal: Sertés húsos ételek
Olcsó, könnyen elkészíthető és bevállt receptek! És sok más is! - © 2008 - 2024 - mitegyunk.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »