Mozzarellás csirkemell
Hozzávalók:
csirkemell
mozarella
bacon (szeletelt)
oregano
só
bors
majoranna
olaj
fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemellet aránylag vékony szereletekre vágom, és egyenként egy kicsit megklopfolom, hogy tényleg jó vékony legyen, aztán jól megízesítem a fűszerekkel. Kiterítek egy baconszeletet, ráteszek egy csirkemellet, a közepébe egy darab mozzarellát és felgöngyölöm, majd hústűvel rögzítem. Ezt csinálom, míg elfogynak a mellek, majd forró olajban hirtelen kisütöm.
Sajt és tejföl alatt sült fűszeres csirkecomb
Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 ek. liszt
1 tk. pirospaprika
majoranna
só
ételízesítő
őrölt bors
fokhagymasó
2 fej vöröshagyma
1 nagy pohár tejföl
4-5 evőkanál olaj
15-20 dkg reszelt sajt
Elkészítés:
A combokat kicsit besózom, és állni hagyom. A tepsit jól kikenem margarinnal. A lisztet az ízlés szerinti fűszerekkel, a pirospaprikával, fokhagymasóval jól összekeverem, majd beleforgatom a combokat, és a tepsibe egymás mellé helyezem. A maradék lisztet a tetejére szórom. A hagymát vékonyra szeletelem, a húsra szórom, majd ráreszelem a sajtot is. A tejfölt jól kikeverem az olajjal, és a sajtos húsra öntöm. Fóliával lefedve közepes lángon másfél óráig párolom, majd a fóliát levéve szép pirosra sütöm.
Sonkával töltött pecsenye fokhagymával
Hozzávalók:
1 kg karaj vagy pulykamell
mustár
só
bors
10-15 dkg zsír
2 húsleveskocka
20 dkg gépsonka
6 gerezd fokhagyma
liszt
kevés pirospaprika
Elkészítés:
A húst felszeletelem, majd vékonyra kiklopfolom. 2 szeletet egymás mellé teszek, megkenem kevés mustárral, megszórom borssal, a két szelet közé gépsonkát teszek, összefordítom, fogpiszkálóval összetűzöm és paprikás lisztben megforgatom. Forró zsírban hirtelen mindkét felét kisütöm. A visszamaradt zsiradékba 2 húsleveskockát, 2-3 dl vizet, 6 gerezd fokhagymát, kis sót, borsot teszek. Ezt felforralom, visszarakom a húsokat, majd lassú tűzön puhára párolom.
Tejszínes, gombás csirkecomb
Hozzávalók:
1 nagyobb fej vöröshagyma
0,5 dl olaj
6 csirkecomb
só
bors
25-30 dkg gomba (konzerv)
fél ek. liszt
2 dl tejszín
petrezselyem
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztom, majd beletesem a csirkecombokat. Ízesítem sóval, borssal, hozzátesem a szeletelt gombát kevés lével együtt és 60 percig párolom. Elkeverem a lisztet a tejszínnel,hozzáöntöm a húshoz, és készre főzöm. Petrezselyemmel meghintve tálalom.
Kanalas csirke
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb vagy -mell
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 mk. pirospaprika
1 ek. liszt
1 dl olaj
15 dkg reszelt sajt
1 nagy pohár tejföl
Elkészítés:
A húst kivajazott tepsibe teszem, rákarikázom a hagymát. A többi hozzávalót jól öszzekeverem, és a húsra öntöm. Alufóliával lefedve kb. 60 percig sütöm, majd kicsit megpirítom.
Gombás csirke
Hozzávalók:
1 kg csirkecomb, -mell
25-30 dkg gomba
4 dl tej
10 dkg reszelt sajt
ételízesítő
darabka sütőmargarin
1 csomag Knorr serpenyős gombás csirke Rafinéria
Elkészítés:
A húst ételízesítővel ízesített vízben megfőzöm. Majd csontozom, darabolom. MArgarinnal kikent jénaiba szórom rétegesen a húst és a gombát. A Knorr Rafinériát tejjel kikeverem, a húsra öntöm, befedem sajttal. 10-15 percre meleg sütőbe teszem.
Ananászos csirkemell:
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell
4 karika konzerv ananász
1-1 db piros és zöld paprika
1 fej hagyma
olaj
só
1 kk. bors
2 ek. paradicsomszósz
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megdinsztelem, a csirkemellet fehéredésig pirítom. Rádobom a szintén apróra vágott paprikákat és a kis cikkekre vágott ananászt, illetve a paradicsomszószt. Sóval, borssal ízesítem, 5-10 percig továbbpirítom. Felöntöm kb. 1 dl ananászlével (konzervből). Kb.1 órát közepes lángon főzöm, míg meg nem puhul. Így főzöm készre.
Sült csirke paradicsompos hagymás tepszis krumplival
Hozzávalók:
1 nagyobb csirke (bontva vagy egészben)
majoranna
bors
ételízesítő
só
fokhagymasó
5-6 db. nagyobb krumpli
1 nagy fej hagyma
1-2 ek. paradicsomszósz
1/2 dl olaj
Elkészítése:
A csirkét megtisztítom, megmosom.Alaposan megszóróm sóval, borssal, ételízesítővel és fokhagymasóval, illetve a majorannával. Hűtőbe téve állni hagyom, amíg a köretet előkészítem. A krumplit, hagymát meghámozom és karikára vágom. Tálba teszem és hozzákeverem a paradicsomszószt és kevés olajat. Ízesítem borssal, ételízesítővel, fokhagymával, majd alaposan összekeverem. Egy nagyobb tepsibe 1-2 dl vizet öntök, majd erre terítem a paradicsomos hagymás krumplit és ráhelyezem a csirkét. Alufólia alatt 200 °C 1-1,5 órát párolom. Ha puha, alufólia nélkül 5-10 percet sütöm, míg piros nem lesz.