Olcsó, könnyen elkészíthető és bevállt receptek! És sok más is!

Főzzünk együtt finomat! Folyamatosan bővül a weboldal!

Mozzarellás csirkemell
 
Hozzávalók:

csirkemell

mozarella

bacon (szeletelt)

oregano

bors

majoranna

olaj

fokhagyma


 
Elkészítés:
A csirkemellet aránylag vékony szereletekre vágom, és egyenként egy kicsit megklopfolom, hogy tényleg jó vékony legyen, aztán jól megízesítem a fűszerekkel. Kiterítek egy baconszeletet, ráteszek egy csirkemellet, a közepébe egy darab mozzarellát és felgöngyölöm, majd hústűvel rögzítem. Ezt csinálom, míg elfogynak a mellek, majd forró olajban hirtelen kisütöm.

 

Sajt és tejföl alatt sült fűszeres csirkecomb 
 
 
Hozzávalók:

4 db csirkecomb

1 ek. liszt

1 tk. pirospaprika

majoranna

ételízesítő

őrölt bors

fokhagymasó

2 fej vöröshagyma

1 nagy pohár tejföl

4-5 evőkanál olaj

15-20 dkg reszelt sajt


 
Elkészítés:
 A combokat kicsit besózom, és állni hagyom. A tepsit jól kikenem margarinnal. A lisztet az ízlés szerinti fűszerekkel, a pirospaprikával, fokhagymasóval jól összekeverem, majd beleforgatom a combokat, és a tepsibe egymás mellé helyezem. A maradék lisztet a tetejére szórom. A hagymát vékonyra szeletelem, a húsra szórom, majd ráreszelem a sajtot is. A tejfölt jól kikeverem az olajjal, és a sajtos húsra öntöm. Fóliával lefedve közepes lángon másfél óráig párolom, majd a fóliát levéve szép pirosra sütöm.

 


Sonkával töltött pecsenye fokhagymával
 
Hozzávalók:

1 kg karaj vagy pulykamell

mustár

bors

10-15 dkg zsír

2 húsleveskocka

20 dkg gépsonka

6 gerezd fokhagyma

liszt

kevés pirospaprika


 
Elkészítés:
A húst felszeletelem, majd vékonyra kiklopfolom. 2 szeletet egymás mellé teszek, megkenem kevés mustárral, megszórom borssal, a két szelet közé gépsonkát teszek, összefordítom, fogpiszkálóval összetűzöm és paprikás lisztben megforgatom. Forró zsírban hirtelen mindkét felét kisütöm. A visszamaradt zsiradékba 2 húsleveskockát, 2-3 dl vizet, 6 gerezd fokhagymát, kis sót, borsot teszek. Ezt felforralom, visszarakom a húsokat, majd lassú tűzön puhára párolom. 

 

 

 

Tejszínes, gombás csirkecomb
 
Hozzávalók:

1 nagyobb fej vöröshagyma

0,5 dl olaj

6 csirkecomb

bors

25-30 dkg gomba (konzerv)

fél ek. liszt

2 dl tejszín

petrezselyem


 
Elkészítés:
 Az apróra vágott hagymát az olajon megfonnyasztom, majd beletesem a csirkecombokat. Ízesítem sóval, borssal, hozzátesem a szeletelt gombát kevés lével együtt és 60 percig párolom. Elkeverem a lisztet a tejszínnel,hozzáöntöm a húshoz, és készre főzöm. Petrezselyemmel meghintve tálalom.

 

 

Kanalas csirke
 
Hozzávalók:

1 kg csirkecomb vagy -mell

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 mk. pirospaprika

1 ek. liszt

1 dl olaj

15 dkg reszelt sajt

1 nagy pohár tejföl


 
Elkészítés:
 A húst kivajazott tepsibe teszem, rákarikázom a hagymát. A többi hozzávalót jól öszzekeverem, és a húsra öntöm. Alufóliával lefedve kb. 60 percig sütöm, majd kicsit megpirítom.

 

Gombás csirke
 
Hozzávalók:

1 kg csirkecomb, -mell

25-30 dkg gomba

4 dl tej

10 dkg reszelt sajt

ételízesítő

darabka  sütőmargarin

1 csomag Knorr serpenyős gombás csirke Rafinéria


 
 
 
Elkészítés:
 A húst ételízesítővel ízesített vízben megfőzöm. Majd csontozom, darabolom. MArgarinnal kikent jénaiba szórom rétegesen a húst és a gombát. A Knorr Rafinériát tejjel kikeverem, a húsra öntöm, befedem sajttal. 10-15 percre meleg sütőbe teszem.

 


Ananászos csirkemell:

Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell
4 karika konzerv ananász
1-1 db piros és zöld paprika
1 fej hagyma
olaj

1 kk. bors
2 ek. paradicsomszósz

Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon megdinsztelem, a csirkemellet fehéredésig pirítom. Rádobom a szintén apróra vágott paprikákat és a kis cikkekre vágott ananászt, illetve a paradicsomszószt. Sóval, borssal ízesítem, 5-10 percig továbbpirítom. Felöntöm kb. 1 dl ananászlével (konzervből). Kb.1 órát közepes lángon főzöm, míg meg nem puhul. Így főzöm készre.

 

 


Sült csirke paradicsompos hagymás tepszis krumplival

Hozzávalók:

1 nagyobb csirke (bontva vagy egészben)
majoranna
bors
ételízesítő

fokhagymasó
5-6 db. nagyobb krumpli
1 nagy fej hagyma
1-2 ek. paradicsomszósz
1/2 dl olaj

Elkészítése:
A csirkét megtisztítom, megmosom.Alaposan megszóróm sóval, borssal, ételízesítővel és fokhagymasóval, illetve a majorannával. Hűtőbe téve állni hagyom, amíg a köretet előkészítem. A krumplit, hagymát meghámozom és karikára vágom. Tálba teszem és hozzákeverem a paradicsomszószt és kevés olajat. Ízesítem borssal, ételízesítővel, fokhagymával, majd alaposan összekeverem. Egy nagyobb tepsibe 1-2 dl vizet öntök, majd erre terítem a paradicsomos hagymás krumplit és ráhelyezem a csirkét. Alufólia alatt 200 °C 1-1,5 órát párolom. Ha puha, alufólia nélkül 5-10 percet sütöm, míg piros nem lesz.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 12
Tegnapi: 6
Heti: 48
Havi: 42
Össz.: 54 046

Látogatottság növelés
Oldal: Szárnyas ételek
Olcsó, könnyen elkészíthető és bevállt receptek! És sok más is! - © 2008 - 2024 - mitegyunk.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »